Om Diskrimineringsdagen

Temadag om diskrimineringsfrågor
Varje termin arrangeras Diskrimineringsdagen av studenter på juristprogrammet på Stockholms Universitet. Det är en temadag som syftar till att belysa de juridiska och samhälleliga aspekterna av diskriminering samt att ge utrymme för samtal och debatt om problematik kring lagstiftningen och aktuella fall. 

Ett studentinitiativ
Diskrimineringsdagen startades 2010 av Louise Dane och Lina Elwing, som då var studenter på Stockholms Universitet. Med hjälp och stöd från den juridiska institutionen är temadagen nu en del i kursplanen i statsrätt. Något som vi är väldigt stolta över!

Lyfter perspektiv 
Vi som arrangerar Diskrimineringsdagen tycker att dagen utgör ett forum där juriststudenter får diskutera och tänka kritiskt och med ett bredare samhällsperspektiv kring nuvarande och framtida lagstiftning. Vi tycker att Diskrimineringsdagen lyfter perspektiv som tidigare saknats på utbildningen.

Teori möter praktik
Till Diskrimineringsdagen bjuder vi in intressanta föreläsare som arbetar med diskrimineringsfrågor i praktiken men även representanter från den akademiska världen. Genom åren har vi bland andra hört Diskrimineringsombudsmannen Agneta Broberg, Centrum för Rättvisa, RFSL:s ordförande Ulrika Westerlund, Åsa Erlandsson från Setterwalls, Lukas Romson från KIM, Diskrimineringsbyrån Uppsala, Paul Lappalainen från DO, docent Laura Carlson, doktorand Simon Andersson, docent Richard Sahlin. Men vi har även haft andra typer av inslag - som när Soran Ismail och Damon Rasti kom och höll ett föredrag om rasism och diskriminering.

Inte bara för jurister!
Även om Diskrimineringsdagen främst riktar sig till juriststudenter så önskar vi att alla som är intresserade av diskrimineringsfrågor vill komma till oss och lyssna på intressanta seminarier och debatter. 





Diskrimineringsdagen är ett partipolitiskt obundet studentinitiativ i samarbete med Juridiska institutionen (Statsrätt) samt Stockholms universitet. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar